Chorvatsko Pag

30.8. – 12.9.2014 Tato dovolená úplně nevyšla podle představ, ale byla to dovolená. Arsa se seznámila s mořem, hezky socializovala a na tříměsíční štěně všechno zvládala úžasně. Nejdříve jsme vyrazili do Velkých Bílovic do sklípku, kde známí Arven s Mejsí krmily a ty na sebe kvůli klobáse vrkly. Bohužel ale tak nešťastně že Mejsí měla poraněné oko. V neděli ráno jsme s ní jeli na kliniku Jaggy v Brně a tam zjistili že má hodně roztržené víčko a musí se uspat a zašít. Nechali si ji tam a tak jsme se šli podívat v Brně do ZOO. Odpoledne v 17 nám Mejsí vrátili s tím, že má vstřebatelné stehy, nesmí 14 dní do vody. Dostala antibiotika a museli jsme ji očičko mazat a kapat do něj. Původně jsme chtěli pokračovat na Plitvické jezera, ale zůstáváme v Mikulově, kde máme v penzionu Lidka hezké zázemí i se dvorem kam se dá v noci jít s Arsou a chodit s Mejsí.
Od středy máme už rok zaplacené a domluvené Chorvatsko s vodním záchranářským výcvikem s AquaCanisem, tak vyrážíme ostrov Pag. Tam konečně po pěti dnech vidíme sluníčko a dorazíme do pensionu Tomislav do města Mandre. Tam bohužel zjištujeme, že naše zaplacené ubytování v ck Dalmacijatour s vlastní koupelnou a balkonem vůbec neodpovídá realitě. Balkon je společná terasa, kde se podávají snídaně a večeře a koupelnu pokoj nemá. Ta je někde dále přes halu na chodbě, což mi s Mejsí, kterou se snažím pořád udržovat v čistotě a se štěnětem, které pořád vylévá vodu dost pobyt komplikuje. Ještě když se Mejsí cestou do koupelny podaří hrábnout do oka a přetrhnout si steh. Pak už naštěstí naše dovolená pokračuje náročnějí, ale Arven si užívá vodní záchranářský výcvik. Arsu lákám do moře a zvykám na vodu, jízdu ve člunu, na serfu. Mejsí zpočátku schválně naráží do hraček, věcí, jen aby se podrbala na oku, tak jezdí na pláž s námi a zůstává v autě. Tam se ji ale nelíbí a taky by chtěla jít zachrańovat, ale nemůže. Nakonec se i společná terasa stává spíše výhodou kvůli Arse, která se po večeři pustí mezi ostatní, kde se hezky socializuje a vím že pejskaři si ji budou všímat pouze tak, jak to sama bude chtít. Když se necvičilo udělali jsme si výlet do městečka Novalja a Pagu.
Více jako vždycky ve fotkách

Fota z dovolené v Chorvatsku: http://bellaregio.rajce.idnes.cz/Pag

Fota ze sklípku, Brna a Mikulova: http://bellaregio.rajce.idnes.cz/Sklipek_Mikulov

mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt mejsi a arven jrt